LIGNELSER OM RIGET

LIGNELSER OM RIGET

Jacob gav ved en lejlighed en meget grundig undervisning

over Jesu lignelser om Riget (himmeriget).

Undervisningen er delt op i 4 dele.

Lige en personlig kommentar til denne undervisning: Læren om barnedåb, og Jacobs udlægning af teksterne her, kan ikke begge være rigtige samtidigt. Jesus sagde til Nikodemus at hvis han ikke blev født igen, så ville han ikke få Guds rige at se, og Jesus forklarer lignelserne om sædemanden sådan at Guds ord kun kan slå rod i et menneskes hjerte, og vokse op til nyt liv, hvis det menneske forstår ordet med hjernen. Du kan forklare Guds ord, så grundigt, som  du vil for en baby, men babyen vil aldrig kunne tage personlig stilling til denne undervisning , så påstanden om at en baby bliver født på ny i dåben giver ingen mening. På den anden side giver det mening når Jesus siger at Guds rige tilhører disse små, for de er endnu ikke kommet dertil at de bevidst kan afvise Guds ord, for de har endnu ikke hjerne til at tage stilling for eller imod Guds ord, og er derfor uskyldige.

og jeg anser Jacobs undervisning for at være sand, men studer selv skrifterne, og bedøm om jeg har ret. Ansvaret er dit eget! For se

Ap. Ger. 17,10: Disse jøder (jøderne i Berøa)var mere imødekommende end jøderne i Thessalonika,  de modtog ordet med megen velvilje


 og granskede dagligt Skrifterne for at se, om det forholdt sigsådan. Mange af dem og ikke få fornemme græske kvinder og mænd kom til tro.

Selv Paulus blev ”set efter i sømmene” om han var tro imod skrifterne, og jøderne i Berøa får ros for det at de gjorde det!

Det har desværre taget mig en rum tid at få sat undertekster på alle 4 dele, men nu er jeg kommet igennem.

Af hensyn til underteksternes læsbarhed vil jeg vil anbefale dig at se videoerne i fuldskærmsvisning, især hvis du ser det på en smartphone, for der vil underteksterne være ret små. Du kan få fuldskærmsvisning ved at klikke på det lille firkantede ikon nederst i højre hjørne af billedet.Du  se FØRSTE DELved at klikke her.Du se ANDEN DEL  ved at klikke her.Du seTREDJE DEL  ved at klikke her.Og FJERDE DEL kan du se  ved at klikke her.